Vadå ”Såhär ser en riktig kvinna ut”?

Läs HÄR innan du läser mitt inlägg.

Jaha, ny diskussion att ta tag i och säga sin åsikt. Jag ser mig litegrann som en feminist. Men kan inte säga att jag är nån extrem eftersom jag inte läst på så mycket som jag vill innan jag kallar mig något. Men i inlägget jag länkade, säger skrivaren att riktiga kvinnor är håriga, ungefär. Det var uttrycket ”riktig” kvinna som retade mig. Så man är inte en riktig kvinna ifall man rakar sig?

Jag rakar mig, för att jag vill. Jag vet mycket väl om stereotyper och att kvinnliga ben är hårfria i tidningar osv. Men det inskränker ju inte på den fria viljan. Alla har ett val, jag tror inte att tjejer känner en sån press att raka benen just hela tiden. Det finns ingen tid då jag känner mig så fräsch som när jag har nyrakade, släta och mjuka ben. Jag kan lätt gå ut med orakade ben, men jag känner mig inte fräsch. Stubb känns inte kul heller. Jag förstår tanken att vi tjejer inte ska behöva raka oss om killar inte gör det heller, att det inte ska förväntas osv. Men samtidigt tycker jag att man får ge och ta i ett förhållande. Alltså, om tjejen rakar benen när hon ska på en dejt med en kille visar ju det att hon har tänkt lite i förväg och lagt ner tid på sitt utseende osv just för honom. Allt fler killar rakar sig också, trimmar benen, rakar bröstet, vaxar ryggen osv. En kille kan ju säga till mig hur han vill att jag ska göra, skulle han be mig att inte raka benen skulle jag inte gjort det. Jag gör det jag vill, men man får ge och ta. Är man med i leken får man leken tåla ungefär. Säger ingen till mig hur jag ska se ut, gör jag inte det till dom heller.

Det är så lite vi snackar här. Raka benen tar max 20 minuter för mig. Och håret behövs inte, det skyddar inte direkt mot kyla. Har man rakade ben framhävs benens form istället, vi tjejer har ju fina ben. Så varför inte visa upp dom? Men jag höjer inte på ögonbrynen ifall nån har orakade ben. Deras kropp, deras val. Bara att jag inte gillar det här uttrycket med riktig kvinna. Vi bor på 2000talet. Då har vi ideal precis som vi hade för länge länge sen. Om man följer dem får man själv välja.

Men det som såna här debatter kan skapa kan vända negativt. T.ex det här med size zero. Det börjar bli allt mer mode att vilja gå upp i vikt, lägga på sig osv. För tjejer är rädda att vara för smala, och bli stämplade som anorexiafall. Det kommer aldrig finnas ett ideal som passar alla. Det är ju rätt lätt för gifta/dom som har sambo osv som varit tillsammans jättelänge och har ”sitt på det torra” så att säga, att uppmuntra unga tjejer att inte raka sig. För de har blivit så bekväma med den de lever i att de inte gör sig till i utseendet längre. Det är det som jag ogillar hos feminister, de får alltid kvinnan att verka som ett offer i just allting. Skyller allting på männen. Samhället, ja you name it. För det är ju lättare att sitta och leka martyr. Blev långt här och kan spinna vidare i evigheter. Men det jag vill få fram är att alla kan ta till sig idealen, göra vad de vill, eller skita i det helt enkelt. Men inte framhäva nåt de gör som det rätta. Oavsett om det handlar om att raka benen, eller fixa brösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: